1950-luvun alussa kuulin silloin tällöin Markus Sedän lastentunnilla tai jossain muissa yhteyksissä erään mieleeni painuneen laulun.
Se oli tämä Pikku Cowboy Veli-Matti Kaitalan laulamana.  Nyt, 70-vuotta myöhemmin, se pälähti päähäni korvamadoksi sanoineen sävelineen vaikka en muista kuulleeni sitä kymmeniin vuosiin.  Tässä on siitä yuotube -versio, Sadette1403:n taltioimana:

Ja toinen versio, Heikki-Juhani Piha – aihekanava, tallentamana:

Arkistojen aarre v. 1948: Lapsitähti Veli-Matti Kaitala levytti tämän laulun v. 1948, säestäjänä Rytmi-orkesteri, johtaa Toivo Kärki.
Laulu on elokuvasta “Huijarien huvittavat huiputtajat” (1945), jossa Veli-Matti ei kylläkään esiintynyt.
Sävellys Pentti Viherluoto
Sanat Aimo Viherluoto
Sovitus Kaarlo Valkama

Wikipedia kertoo: Veli-Matti Kaitala (1935-1978) oli suomalainen lapsitähti ja yksi Suomen tunnetuimpia sekä käytetyimpiä lapsinäyttelijöitä 1940-luvulla. Parhaiten hänet muistettaneen nimiroolista seikkailukomediassa Pikku-Matti maailmalla. Veli-Matti toimi myös laulajana ja oli aikuisena pääammatiltaan opettaja. Hän esiintyi lapsitähtenä 8:ssa elokuvassa vuosina: 1940-1955. En muista noita elokuvia, mutta laulunsa muistan.

Näitä muisteli ja keräili; Heimo Kuukkanen

P.S. Toinen ikimuistoinen lastenlaulu on mielestäni myös:  https://www.heimovanhin.fi/pikku-pursimies-laulun-sanat/  Tuossa jutussani on myös youtube -video, joten sieltä löytyy sävelkin.