Tarinoita Laserhallit Oy:n ajalta 2007 -2019

Laserhallit 2007 – 2019

Valuraudantie 25:n halli oli nyt paikattu ja parsittu vuokralaista tyydyttävään kuntoon ja pitihän meikäläisen “eläkeläisen” tietysti etsiä uusia haasteita. Niitä tuli tarjolle, kun saman kadun varrelta tuli myyntiin Famonin halli numero 15:sta, 1300m2.  Halli vaikutti sopivalta vuokrattavaksi vaikkapa useammallekin yritykselle, koska siinä oli useita erotettavia osia omine sosiaalitiloineen, kolme lastausovea ja valoisa, iso 280m2:n toimisto.  Perusteellisen tutkiskelun jälkeen tein hallista kaupat ja pääsin tuttuakin tutumpaan tunnelmaan eli taas oli velkaa niskassa ja rutkasti.

Jari poikani 44-v teki tuohon aikaan remonttihommia Jarsan Oy:n nimellä ja hänen kanssaan aloitimme sisäremontit.  Ensin rankkaa siivoamista ja sitten edellisten omistajien reiät seinistä umpeen ja vaalean harmaata maalia pintaan. Sama temppu lattioille niihin osiin, mistä trukit olivat hieroneet pinnan puhki. Kaikki loisteputket piti vaihtaa, sen verran vähän niitä enää oli tuikkimassa. Yksittäisiä putkia tuollaisessa 1300m2:n hallissa on yli reilussa sadassa valaisimessa yli 200kpl. Toinen puoli niistä 5.5m:n korkeudessa kiipeillen vaihdettavia. Kunto nousi kohisten kiipeillessä. Melkoinen työmaa oli myös tämän talon tasakatto. Sieltä heiteltiin alas pienoinen koivikko ja runsaasti niittykukkia, maksaruohoa ja sammalta. Kattopinta löytyi ihmeen hyväkuntoisena kaiken alta. Olisiko ollut viimehetkien pelastus.

Sisätiloissa suurin puristus oli isohkon sähkökeskuksen siirto seinustalle keskeltä lattiaa. Sähköyhtiö Helen Oy oli nimittäin käyttänyt osaa hallin takaosasta muuntamonsa paikkana ympäristön yrityksille ja oli nyt hiljan poistanut sen hallin tiloista muualle.  Jäljelle jääneet kevyet seinät ja muut rakenteet piti siis poistaa ja siirtää sähkökeskus seinän suuntaiseksi. Naapurista Sähkö-Are Oy:n asentaja tuli hoitamaan virallisen osuuden eli irrotti ja kytki takaisin tarvittavat kaapelit. Hän tosin unohti merkitä vaiheet, joten puolet koneista pyöri väärin päin homman jälkeen. No, lyhyt matka tulla korjaamaan tien toiselta puolen (olisi taas pitänyt tehdä itse ;-).  Lattiaan jäi lisäksi pari muutaman neliön aukkoa joista kaapelit oli poistettu ja niihin laitoimme paksuhkot peltikannet (jos vaikka vielä joskus olisi tarvetta aukoillekin).
Kaiken tämän ajan ilmoittelin netissä hallia vuokrattavaksi ja melko monta katsojaa ja kyselijää kävikin. Eniten oli halukkaita 60m2:n autotallin vuokraajia joko toimisto-osineen tahi ilman. Yli 30 kysyjää sille. Kokonaisen hallin vuokrauksesta oli vähemmän kiinnostuneita, mutta meille riitti yksi. Tavani Oy:stä otettiin yhteyttä ja parin tarkastelukerran jälkeen ruvettiin hieromaan kauppaa.  Tavani Oy, O-P Auvisen luotsaamana, muutti halliin 1.11.2007 … Tai, no, Tavani muutti ja me remontoimme samaan aikaan vielä viimeisiä kohteita vuoden lopulle asti, mutta sopuisasti meni ja tämä yritys vuokrasi hallia kaiken kaikkiaan 12v, 2019:ta asti.

Tavani Oy:n uusi osoite on  Hakkilankaari 9, Vantaa, onnea heille jatkoonkin.

Valuraudantie 25:stä Laserle Oy muutti kokonaan Kivikkoon omaan uuteen halliinsa v.2015 ja tilan vuokrasi Osio Oy.

Kirjoitteli, Heimo Kuukkanen

Tämänmoinen oli “Famonin”- halli tuolloin n.2007 eikä se ole näinä vuosina isommin muuttunut. Vain tekstit katolla ja tontin kulmassa tietenkin.