Tässä tärkein kuva Heimon 50-vuotisjuhlista v.1991: Janavalo Oy:n perustajajäsenet vas: Viljo Pesonen, Eino Parkkisenniemi, Heimo Kuukkanen, Timo Kesti. Tänään vain Heimo ja Timo enää jäljellä, Viljo ja Eino ovat jo poistuneet keskuudestamme. Tämä on ainoa yhteiskuva meistä perustajajäsenistä.

  Ehti mennä liian monta vuotta ennenkuin sain tämän historiikin kasaan ja niin moni asia ja ystävä teistä työtovereista jäi vanhenevasta mielestä hämäriin muistikuviin.   Ne jotka osuivat kameran eteen aikanani, muistan suurimmalta osin, mutta moni vältti sen kameran salaman ja niin muistini ei saanut sitäkään tukea.  Anteeksipyyntöni teille, joita en osannut nimetä kuvista, jos kuvanne löydätte. Toivon, että lähetät vaikka  sähköpostia ja kerrot omin sanoin muistelmiasi (ja nimesi).  Käytä vaikka yhteystietolomaketta näillä sivuilla ja lähetä kuvia, jos löytyy. Laskin jossain välissä 90-lukua, että Janavalossa oli ollut kirjoilla aikanani (18v) liki 400 henkilöä kaikkiaan lyhytaikaiset ruuhka-apulaiset mukaan lukien.

Pikkujoulut v. 1981 Vasemmalta muistan 1.?, 2.Alvari,Rauno Aalto 3.Martta Rissanen, 4.Topi, Toivo Rissanen, 5.Hannu Syrjänen, 6.?, 7.Vesku, Vesa Hietanen, 8.Ismo Suilo, 9.Poitsu, Juha Nylander, 10.? 11.Jouni Rissanen.   Oikealta: 1.Heimo, 2.Sirpa(selin), ?, Tuula Björklund, Anne Näppä?(selin), Marja-Leena Laine. Olisiko tuo vaalea neitonen Sirpan peittämänä Sari Jalava?

Kahvitaukopalaveri Leppiksellä. Vas. Hannu Syrjänen,?, Mari Vaari, ?, ?, ja “Häsä” / Jouko Tuomisto, (Hänen  oikean nimensä, kertoi minulle Valkkisen Anja eli edesmenneen Hilkan tytär tänään 9.11.-20). Kiitos Anja!

 

Leppäkoskella ja Lopellakin: Marja-Leena Laine, oik.Elli Ylinärä

 

Ensimmäiset kytkijämme Leppäkoskella: Oik. Liisi ja Elli Ylinärä ja taimmaisena uunilla Tuula Huusko

 

“Häsä”, Jouko Tuomisto ja “Jorkku”, Jorma Jantunen (selin), tiukkoja urakkamiehiä pistehitseillä ja prässeillä. Nuo ruskeat pahvit estivät pistehitsien kipinäroiskeita lentämästä kytkentäosastolle.

Juha Kuukkanen Leppäkoskella Oinosella (Hydraulipuristin 5-tonnia). Taustalla hirmuinen, 10-tonnia painava ja 100-tonnia puristustehoa kehittävä 2,5m:n epäkeskosärmäri (Made in CCCP). Leveys 2,6m. korkeus 3m ja syvyys 1,5m

Jarista (Kuukkanen) Janavalon hommissa ei löytynyt muita kuvia, mutta hän oli tuotannon töissä ja kuorma-autokuskina. Tässä kuvassa Jari tienasi kolmet isot Cocikset työkavereilta Ojajärvellä, kun sukelsi jäiden juuri lähdettyä jäiseen veteen vaatteet päällä. (Lapset, älkää tehkö perässä)

Kuvassa Kurkon Olli, Halttusen Pentti, Ruottisen Veijo ja Huopaisen Erkki. Taustalla Jarin vaimo Teija ja poikansa Jakke 1-v.

Pauli Merinen ja Mikko Koskinen selin, mutta “taistelupari Heli Valtonen ja Aila Kasanen pistehitsaamosta” oikeinpäin. Rahikan Ari selin. Taustalla oik. Pentti Halttunen

 

 

 

 

Tanssiinkutsu: Juha Kuukkanen (metallimiesharjoittelija, työnjohtaja ja ATK-expertti ja melkein kemisti) Neidin nimi hukassa, oliko Anne? Näppä- muisteli Kari Matikka. Oik. Alvari eli Rauno Aalto ja Syrjäsen Hannu
Juha Piiroinen kulmurilla (kulmaleikkuri) Lopella
Ari Nousiainen edessä. Takavasemmalla 100kW:n pistehitsi jolla alumiinia hitsattaessa Lopen kylällä valot vilkkuivat ja televisiokuvat nytkyivät. Yritettiin tehdä nuo työt siis päiväsaikaan.
Usko Naukkarinen ja Ari Rahikka kanttaavat
Leevi Naukkarinen
Huippuhitsari_Unski, Usko Kallio
Jorkku, Jorma Lehto Wiedemanilla
jvotsto_mirja
Mirja Eronen ohjelmoi levytyökeskukselle
Heli Valtonen kytkennässä
Jorkku, Jorma Kattainen  selin,_Rami, Raimo Oila oikeinpäin, Mikko Koskinen, Jorma Lehto taustalla ja Koneen kotelot edessä

Martta Rissanen, kytkennän ja lähettämön esinais ja aivan huippukytkijä.

 

Leppäkoskella kytkijänä ja “sanomalehtijulkkis” Birgitta Jalkanen (ainakin o.s.)

Leppäkoski: Safan- leikkurilla Markku Elo (Tuohon aikaan sai vielä polttaa salissa, kun ilmanvaihto oli kova ja porukkaa vähän).

 

“Maukka” Mauri Laaksonen, ja “Keko” Esko Salomaa. Lamelliritilöitä pojat kumminkin paiskivat tuossa urakalla ja vaikka urakka oli yhdelle laskettu, niin pojat ylittivät sen kaksin reilusti. Todella hyvää yhteispeliä. Vuodet -73 -75.

 

 

Nämä pikkujoulut vietettiin Leppäkosken Paularinteessä, joka oli paikallinen VR:n -naisten ylläpitämä isohko talo kylän keskustassa. Muistan henkilöistä oik. Satu 5v ja Tuula Huusko ja miehensä Jussi. Ens.vasemmalta nimeä en muista. Vuosi ehkä 1976

Matti Vivolin tuotantopäällikkönä Lopella 1987.  Perusti Hyvinkäälle Muuttohaukat Oy:n joka toimii edelleen. Houkutteli minut tenniksen pariin, mutta ei edes kohteliaisuudesta antanut voittaa erääkään, mutta hauskaa oli ja hiki tuli.

Hannu Syrjänen, työnjohtaja, tuotantopäällikkö,  Lopen hallin “rakennusvalvoja”. Myöhemmin Z-Metalli Oy.  “Tipi” Toini Salmilampi, huippupätevä kirjanpitäjä ja toimiston yleistaitaja.
Rami, Raimo Oila_Frankfurtissa 1988 Valaisinmessuilla. Taustalla turisteja ja paikallisia
Villen Maru ja Timpan Helinä olivat varsinkin aivan alussa raivaamassa paikkoja Leppäkoskella.  Poikaystäviään odotellessa töistä pääseviksi käytiin tietysti marjassa.

 

“Ison kantin” vieressä Heikki Leväharju  ja Jorma Kattainen. Jorma K:n takana ehkä Jorma Jantunen  liikkuvana maalina. Takana perusrunkoja ja sivulla koneritilöitä. Kaikki kolme herraa olivat Janavalossa pariin eri otteeseen Leppäkoskella ja Lopella ja Jantusen Jorma vieläkin (v.2023)
Heimo 50v, Teuvo Zetterman / Marskin Maja, Antti Kallionpää / Lopen Metallivalimo

 

Heimo 50v. Olli, Olavi Kurko ja Eki, Erkki Huopainen. Taustalla Satu Kuukkanen

 

Pitkä työura Janavalossa oli myös Martta Rissasella ja miehellään Topillakin, joka teki sijaisuuksia ja kiireapuja aina kun tarvittiin, niin metallipuolella kuin kytkennässäkin..

 

 

 

Toim.joht. Heimo Kuukkanen 50v. ja hallituksen puheenjohtaja Sirpa Kuukkanen Lopella v.1991  Heimon 50-v juhlissa.