Teinikarhujen kännyleiri 2021

Mummo ja Pappakarhu olivat kutsuneet teinikarhut mökilleen leirille, järven rannalle. Monen kilometrin automatka tietysti väsytti ja ruokaa piti myös heti saada. Mummokarhu 80-v laittoi otsansa hiessä syötävää ja Pappakarhu askarteli omiaan pihatöissä. Teinikarhut jaksoivat juuri ja juuri tulla syömään, mutta sitten kiireesti levolle ja kännykän ihmeitä selaamaan.

Pakahduttava helle pakotti muutaman kerran uimaan, mutta kyllä sekin oli rankkaa lämpimässä järvessä, kun hiki tuli uidessakin ja taas piti kiireesti päästä lepäämään kännyn kanssa sisälle peiton alle.

Pappakarhu pyysi teinikarhuja kantamaan pari sylyllistä puita saunalle ja kannettiinhan ne, heti kahden päivän päästä. Kymmenkunta metrin pätkää riukupuuta piti teininuorten myös pätkiä sähkösahalla saunapuiksi, mutta yhdestoista oli jo liikaa, kun ne piti vielä pinotakin. Onneksi Pappakarhu oli jo sahannut ja pinonnut edelliset satakunta riukua, huh. Kiireesti levolle kännyn kanssa ja ruokaa odottamaan jota Mummokarhu helteessä hämmensi ahtaassa keittiössään. Tyttökarhu tyhjensi kyllä viikolla kaksi kertaa pesukoneen ihan pyytämättä ja kantoi vedet saunalle. Jess!

Sitten autettiin Pappakarhua kivien paloittelussa pihalla. Kaksi teinikarhuista porasi puolessa tunnissa kumpikin kolme reikää kiviporalla ja kivikiiloilla halkoivatkin niitä, mutta sitten iski taas väsy ja kivenpalat jäivät siirtämättä tien varteen. Olihan siellä selkävaivainen Pappakarhu 80v ihan sitä varten poraamassa loput 30 reikää ja halkomassa ne. Vanhin teinikarhu kertoi rikkovansa kivet lekalla, kun ei porata voinut, mutta ei sitten jaksanut tehdä sitäkään, kun jo muiden työn katsominenkin väsytti niin kovasti. Jaksoi hän kuitenkin antaa tilinumeronsa palkkiota varten.

Raskainta leirillä oli aamuinen ylösnousemus, kun piti jo kymmeneltä herätä vaikka oli koko yön viettänyt ahkerasti kännykän kanssa. Yhdeksitoista kuitenkin kaikki saivat aamupalan syötyä, että ehtivät levätä lounaaseen mennessä jonka Mummokarhu oli pikaisesti laittanut ja hänenhän piti jo valmistella päivällinen ja iltapalakin, joihin useimpiin tilaisuuksiin ei jouduttu kovastikaan patistelemaan. Useimmat korjasivat ainakin oman lautasensa keittiöön ja joskus Mummokarhu sai apua pöytiä katettaessa, kun muisti erikseen pyytää. Yhtenä päivänä teinikarhut laittoivat päiväruoan melkein valmiiksi. Huh, kun oli rankkaa. Kuusitoista tuntia päivässä piti levätä, että jaksoi syödä ja nukkua kännyn kaa.

Leiri päättyi onnellisesti ja uupuneet teinikarhut pääsivät kotiin lepäämään kännyjensä kanssa. Mummo ja Pappakarhu jäivät korjaamaan jälkiä ja palauttelemaan unohtuneita tavaroita joillekin. Mummo ja Pappakarhukin toipunevat loppukesän mittaan tuosta kokemuksestaan.

Kirjoitteli yx Pappakarhu 80v

Teinileirin reippain tuplasupparilla ?
Vain yksi keppi kymmenestä jäi, kun kolme nuorukaista töitä paiskoi … ja uupui.

 

 

 

 

 

Melkein tunti meni kipeäselkäiseltä Pappakarhulta kolmen karhupojan puolesta paikkaa raivatessa. Melko sileää tuli silti.
Raskaita kiviä? Vain tämä yksi parin kilon kivi siirtyi kolmelta urhealta. (tuo pieni vaalea tuossa isomman vas.puolen. Noin 5 metriä “työmaalta”.